Tuesday, November 29, 2022

Race Dates

 • DM3 2019

  DM3 2019

  DM 3 16 Marts 2019 Briefing 930. At køre med Read More
 • DM 4 2019

  DM 4 2019

  DM 4 Lørdag den 13. april 2019 Briefing 930. At Read More
 • 1
 • 2

De hurtige


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/para-kart.dk/public_html/templates/rt_graffito/roksprocket/layouts/mosaic/themes/default/index.php on line 19
 • Title
 • Date
 • Random
 • Om Sporten

  Buggy kørsel/parakartingEr en sport der i de seneste år har udviklet sig særdeles meget i kraft med at trækdragerne som
  Read More
 • Kitebuggy Kursus/Leje

  Prøv at køre kitebuggy! Kunne du tænke dig det? Kunne du tænke dig at opleve at vinden er din motor,
  Read More
 • Om DPK

  Hvad er DPK? Klubben blev stiftet i 1997, men før det var der allerede en uorganiseret samling af buggy kører
  Read More
sandflucht-74-of-238.jpg

Home

Buggy kørsel/parakarting
Er en sport der i de seneste år har udviklet sig særdeles meget i kraft med at trækdragerne som bruges som fremdrift er blevet mere effektive. Kørene sidder i en lille metalvogn på luftfyldte gummihjul, som trækkes af en drage. Dragerne kan være både enkeltlags og flerlags med luftfyldte kamre, de meste almindelige er 4 linede foil drager, som mest minder om små moderne faldsskærme. Buggyen eller parakarten som vognene også kaldes kan køre på de fleste typer underlag, dog er sand og meget plads de bedste forhold. Normalt bruges der spectre liner på mellem 20 og 30 meter, hvilket i sig selv gør at stranden eller græsmarken skal være forholdsvis bred for at dragen kan startes og landes.

Sikkerhed og fart
Parakarten opnår tophastigheder på mellem 70 og 100 km/t på sand, der bør derfor altid køres med hjelm. Ligesom det er meget vigtigt at tage højde for andres sikkerhed. På Rømø Sønderstrand har DPK et område på 2*3 km som specielt er indhegnet til os. Her kan køres meget frit. Når der køres i andre områder bør der tages meget hensyn til gående og kørende medtrafikanter.

Hvor og hvornår
Sporten er udbredt i det meste af Europa, samt Newzeeland og USA. I Danmark er der ca. 30 aktive medlememer i DPK, mens ca. 150 - 200 personer har drager og buggyer og køre lidt nu og da. De bedste steder at køre er den Jyske vestkyst, men også på Sjælland, Fyn, Samsø og andre steder kan der findes acceptable steder, hvor der er store græs eller sand områder. Sporten kan dyrkes hele året selvom der som regl er mest aktivitet om sommeren.

Pris og prøveture
Det koster fra 5.000 - 10.000 kr. at anskaffe eget udstyr til at starte med, med inden man kaster sig ud i denne investering, så kom til et af de arrangementer DPK laver.

Buggy skoler på Rømø:
En god måde at komme komme i gang med sporten, eller finde ud af om det er noget for dig, er at henvende dig til DPK.